Warning: Illegal string offset 'singular_post_taxonomy' in /customers/3/7/2/atelier015.nl/httpd.www/wp-content/themes/canvas/functions/admin-functions.php on line 2881 Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /customers/3/7/2/atelier015.nl/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 799

Waarom ik mee wil doen?

Er is mij gevraagd een korte blog te schrijven over waarom ik graag mee wil doen aan het project “Voor de Kunstenaar” en bovenal waarom ik het nodig heb Allereerst wil ik benadrukken dat het een hele eer is deel te mogen nemen aan dit vooruitstrevende project!

Passie voor het ontwerpen en maken van sieraden heb ik al van kinds af aan, niet de gewone sieraden, maar sieraden gemaakt vanuit een bepaald gevoel als een verlengstuk van jezelf. Ik zie mezelf dan ook meer als sieraadkunstenaar dan als goudsmid, er komt echter zoveel meer kijken bij succesvol ondernemerschap dan alleen maar creatief & met je handen bezig zijn! Dat je mooie dingen maakt is 1 ding, maar het ook uit te dragen en er succesvol in zijn is een hele andere tak van sport, in de praktijk blijkt dit laatste lastig.

De creatieve opleidingen geven geen les meer in alle facetten van het ondernemerschap en daarbij komt dat alles tijdelijk blijkt: alles wat vandaag nieuw is, is morgen weer achterhaald. Het is bijna onmogelijk om van je passie je volwaardige inkomstenbron te maken en daar brengt “Voor de Kunstenaar” verandering in! Ik krijg de kans mijn ondernemers vaardigheden te vergroten en zo van mijn passie een serieuze onderneming met succes te maken!

Zo’n 4 jaar geleden ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf als sieraadkunstenaar & goudsmid. Winst? Nee hoor, mensen om mij heen grappen over mijn dure hobby, maar voor mij is het een manier van leven, mijn grote liefde en passie, ik adem creativiteit! Pure noodzaak! Moeilijk te begrijpen dat iets wat ontstaan is vanuit je pure zijn, vanuit je hart, niet zijn weg kan vinden naar buiten en ongezien blijft. Hier wil ik graag verandering in brengen…Tot op de dag van vandaag heb ik het gevoel geen eerlijke kans te hebben in deze snelle maatschappij, deels door gebrek aan kennis en het daarbij horende gebrek aan zelfvertrouwen.

Ik dacht altijd dat alles kan werken als je maar de juiste drive hebt, ondertussen ben ik erachter dat je dat ook niet kunt zonder de juiste kennis en de juiste middelen! En zonder de juiste middelen dus geen kennis! Geen geld betekent geen mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en zonder de relevante kennis is het haast onmogelijk succesvol te zijn! Als je elke keer van alles uit moet zoeken op zakelijk gebied dan slokt dat enorm veel tijd op! Door dit opleidingstraject weet ik straks beter hoe alles werkt, waar ik het kan vinden en hou ik tijd over voor mijn ware passie; Het ontwerpen en vervaardigen van sieraden!

Op naar een succesvol 2012!

Comments are closed.