Warning: Illegal string offset 'singular_post_taxonomy' in /customers/3/7/2/atelier015.nl/httpd.www/wp-content/themes/canvas/functions/admin-functions.php on line 2881 Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /customers/3/7/2/atelier015.nl/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 799

De boer op!

De afgelopen week is de moed me meer dan eens in de schoenen gezonken.
Wat is netwerken en potentiële klanten en donateurs werven toch moeilijk.
En dat geldt dan zowel voor mensen die je geheel onbekend zijn als voor familie, vrienden, kennissen en oud collega’s.
Want hoe maak je nou van je luisterende medemens een betalende donateur?
En misschien nog wel belangrijker hoe maak je de persoon tegenover je zodanig enthousiast dat die ons op zijn netwerk mee laat liften, want ja een oud en wijs familielid riep altijd; ” Hoort zegt het voort” en zo is het maar net, want we kunnen het nu eenmaal niet alleen!

Ik sta 100%  achter het project “Voor de kunstenaar” zet me er dito voor in en ben enthousiast voor 10!
Wat is er dan mis mee? Heb ik niet de overredingskracht die ervoor nodig is, of ben ik misschien toch niet zo ongeremd en gevat als sommige beweren.
In een van mijn vorige blogs schreef ik al; “… , met een vlotte babbel alleen ben je er nog niet…”
Zo bleek het ook vandaag op een verjaardag weer moeilijk.
Hoe ben je enthousiast, kort en duidelijk tegelijk? Aan enthousiasme geen gebrek, en ja hoe zeg je dat netjes, kort en duidelijk ben ik meestal niet op mijn best. Dus de vraag is nu hoe vraag je iemand om geld? tja niet zo heel ingewikkeld zou je denken, gewoon “heb je geld over voor het crowdfundingproject “Voor de Kunstenaar” ? Waarna er al snel een puppyblik en een kommetje word verwacht. Maar dat is nou juist het hele ding.

Nee, Wij zijn niet zielig en nee we houden niet enkel en zeker niet graag ons hand op.
Want zo zitten wij eigenwijze creatievelingen nu eenmaal niet in elkaar.
Zo leveren we bijvoorbeeld allemaal een werkstuk of dienst aan met een minimale waarde van € 1000,00  en bij een donatie van € 1000,00 of meer mag de gulle gever 1 van deze werken/diensten uitkiezen! (De lijst met werken en diensten staat hier)
En voor wie kan rekenen, hebben we slechts € 2000,00 p.p. nodig, dan is onze eigen inleg al 50%, exclusief alle tijd die we besteden aan het werven van fondsen, netwerken, bloggen, twitteren en het daadwerkelijke trainingstraject.

Het liefst doen wij eigenwijze kunstenaars/creatieven alles zelf.
En dat is behoorlijk dubbel, want aan de ene kant willen we geen hulp en aan de andere kant hebben we het zo hard nodig.
Anders deden we ook niet mee  aan een project om alle vaardigheden te leren om ons straks zelfstandig ons brood te kunnen laten verdienen, of wel? Dan werkten we niet in onze avonduren of overdag op plekken waar ons hart niet ligt.
Nee geen subsidies aan mijn adres, gewoon elk dubbeltje omdraaien, je kunt het immers maar 1 keer uitgeven.
En dan heb ik nog een man die voor de inkomsten van onze grootse levensbehoeften voor ons 4 koppige gezin zorgt.

Nee, wij zijn zelfstandig en hooguit een tikkeltje eigenwijs en we willen graag genoeg geld inzamelen, zodat we alle vaardigheden om een “heuse” ondernemer te worden kunnen leren en nog belangrijker in de praktijk kunnen uitvoeren!

Comments are closed.